Helse og omsorg – Førsteprioriteten bør være å hjelpe!

I år 2008 lover regjeringens helseminister, Bjarne Håkon Hanssen, raskere hjelp for unge med psykiske lidelser. Ventetidsgarantien skal minske køen, ingen under 23 år skal måtte vente mer enn 65 dager på behandling.

Anno 2010: det er over to år siden regjeringen garanterte at ingen skulle vente mer enn 65 dager på behandling. Det står 70’000 barn og unge med psykiske lidelser og venter på hjelp i følge Folkehelseinstituttet. Det å kreve, garantere eller lovfeste retten til noe som helst hjelper ingen verdens ting. Utenom stortingsstemmene til de som trengte, håpte og trodde på et løft i den psykiske helsetjenesten. At Bjarne Håkon Hanssen kunne komme med slike løfter og garantier til alle som trengte å tro, rett før valget, er smakløst. Det å ha visjoner og mål om å senke ventetiden på behandling av psykisk syke er ikke problematisk, det er en selvfølge. Derimot er det direkte kvalmende at de rødgrønnes visjoner om at kun offentlige tilbud skal benyttes, går fremfor visjonen om å hjelpe flest, best og fortest mulig!

Lene fra Fredrikstad ble intervjuet for to år siden. Da var hun 24 år gammel. Hun hadde en sønn på to år. Siden tenårene har Lene slitt med anoreksi. Hun ønsket å bli behandlet på et anoreksisenter som hadde gode resultater med hennes type sykdom. Det var også viktig å kunne velge et tilbud som var i nærheten av sønnen. Hun fikk ikke lov fordi senteret hun ønsket å bli behandlet på var privat.

Køene på behandlingssentrene blir lengre og lengre. De offentlige, vel og merke. Derimot er det et hav av behandlingskapasitet i det private som ikke benyttes. De som venter i køene på det offentlige får ingen støtte til å benytte seg av den ledige kapasiteten i det private. De rikeste har ikke noe problem med å betale sin egen regning hos det private. Klasseskillene vokser når kun de som har penger kan stille seg i sine egne køer og få raskere behandling. Det offentlig må samarbeide med det private og kjøpe behandlingsplasser/kapasitet. Se forbi denne private allergien og vis litt anstendighet ovenfor de som trodde på dere og som trenger hjelp, de bryr seg ikke om de blir behandlet av det private eller offentlige!

Reklamer

Om Sondre Økland

Her bekles konservative tanker med ord av en sørlandsgutt på Norges Handelshøyskole.
Dette innlegget ble publisert i Helse og omsorg, Offentlig-Privat samarbeid og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s