Arbeidsgiveravgiften

Arbeidsgiveravgiften er en straff for bedrifter som vil ha mange ansatte. En straff for folk som lønner staten. Bedrifter og firma blir straffet for å ansette folk. For hver person som blir ansatt må bedriften betale en avgift, et gebyr, en bot som kan være opptil 14% av grunnlønna til de ansatte. Det er straff for de som skaper arbeidsplasser, en straff som sørger for større arbeidsledighet og færre skattebetalere til staten. Når regjeringen vil ha flere til å jobbe og starte arbeidsplasser i “tiltakssonen” i Nord-Norge fjerner de arbeidsgiveravgiften. Det har vist seg å hjelpe for å senke arbeidsledighet og få folk i jobb. Da er spørsmålet: når dette fungerer og regjeringen vet det, hvorfor vil de ikke hjelpe hele Norge? De vil heller ha hele Norge så likt som mulig enn at arbeidsledigheten andre steder i landet skal gå ned, for da blir det jo større forskjeller på sør og nord. De i nord får det ikke verre om resten av Norge også får det bedre!

Det er en straff som hemmer næringslivets utvidelse. Bedrifter som vil vokse, øke produksjon og skape arbeidsplasser møter stor motstand fra den norske regjeringen. At det finnes en skatt som gjør det vanskeligere å skape arbeidsplasser er bak mål og jeg er veldig nysgjerrig på hvorfor regjeringen ikke vil gjøre det enklere for folk å bli ansatt. Spesielt når de innrømmer at det hjelper å fjerne den.

Reklamer

Om Sondre Økland

Her bekles konservative tanker med ord av en sørlandsgutt på Norges Handelshøyskole.
Dette innlegget ble publisert i Skatt og merket med , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Arbeidsgiveravgiften

  1. Daniel sier:

    Det som gjør arbeidsgiveravgiften enda mer hårreisende er begrunnelsen for at den ble innført. Årsken er en tanke om at arbeidskapasiteten i befolkningen tilhører staten eller fellesskapet, om du vil.

    Skal noen profittere på denne arbeidskraften må de betale en «leie» til fellesskapet for å få lov til å benytte seg av den. Jeg for min del eier min egen arbeidskraft, skulle jeg mene, da burde ikke min arbeidsgiver måtte betale «leie» til noen andre enn meg, et fenomen som er bedre kjent som lønn.

  2. Henrik sier:

    Vil det ikke være til større fordel å bli kvitt formueskatten? Den virker diskriminerende overfor norsk næringsliv fordi den i praksis innebærer høyere avkastningskrav for norske investorer enn for utenlandske. I forhold til opptrappingen av kapitalinnskudd til statseide bedrifter, ville vi vært mye bedre tjent med å fjerne formueskatten for å frigjøre kapital som muligjør større direkte invistering fra private. Samtidig som det gjør konkurranseevnen til norske investorer bedre i forhold til utland, likesom det blir mer attraktivt for utenlandske investorer å investere i norsk næring. Jeg er lei av at staten pøser på med statlige midler til bedrifter med negativ avkastning!

    • Du har selvfølgelig helt rett Herr Røiseland. Formueskatten er enda et hinder for det norske næringsliv og det kommer et innlegg på det og. Jeg jobber med å utarbeide bloggen min til å bli et lite politisk oppslagsverk, eller leksikon om du vil. Formueskatten er en av puslespillbrikkene, i likhet med arbeidsgiveravgiften. En etter kommer brikkene til å falle på plass.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s