Du må ikke sove!

I opptakten til 2. verdenskrig ble Hitlers intensjoner stadig klarere. Før den systematiske utrydningen av jødene var det mange som skjønte faren som hang over dem og mange jøder flyktet. Enda flere prøvde uten hell. Noen måneder før krystallnatta fikk Franklin D. Roosevelt i gang en konferanse i Frankrike for 32 land som skulle samkjøre en utvidelse av den jødiske innvandringskvoten. Kun et land var villig til å øke kvoten.

Libya gjennomgår en blodig kamp for demokratiet. Det kan allerede være drept nærmere 2000 sivile og mange titalls tusener flykter. Jagerfly og soldater skyter løs på demonstrantene. Skal Vesten gripe inn?

Dette er folkets revolusjon, det har spredt seg på egen hånd fra land til land uten hjelp fra Vesten. Uten Vesten begynte de å demonstrere mot de undertrykkende regimene. Det har vist seg at demokratiet kan seire uten vår hjelp. Vesten burde ikke, etter min mening, “gripe inn”, i betydningen å rykke inn med militærmakt. Franco Frattini, Italias utenriksminister, er redd for at antallet flyktninger kan nå flere hundre tusen. Det er her vi må gripe inn. Verden må ikke nøle, vi må støtte opp under folket og demokratiet det kjempes for. Det er på denne måten vi kan dra vår del av lasset for Libyas undertrykte befolkning.

Reklamer

Om Sondre Økland

Her bekles konservative tanker med ord av en sørlandsgutt på Norges Handelshøyskole.
Dette innlegget ble publisert i Libya og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s