Krigen i Afghanistan – Vårt moralske ansvar

Norge har et moralsk ansvar ovenfor det afghanske folket. SV og Rødt mener at våre soldaters innsats er et onde. Det er skammelig at noen kan kalle norske liv i Aghanistan for “legitime mål”! Afghanske myndigheter vil ha oss der og hjelpeorganisasjonene vil ha oss der. Vi tar side mot de gamle maktshaverne, de som terroriserer befolkningen, Taliban.

Når norske soldater sendes til Afghanistan er det to ting de burde vite. Først og fremst må de vite at de er villige til å ofre livet sitt for saken, sette livet sitt på spill for den undertrykte befolkningen i Afghanistan. For det andre må vite at de har sin egen nasjon i ryggen.

 

“Når vi (norske soldater) utsettes for hat, groteske handlinger og urettferdighet blir vi i tvil om hva som er rett og galt i verden.” – Militærpsykolog Trond Haug.

Våre norske soldater som sendes til Afghanistan vet at de i ytterste konsekvens må gi sitt eget liv for saken de kjemper for, det de dessverre ikke får oppleve er en samlet nasjon som støtter de. Det har vist seg at norske soldater har større problemer med å takle det de gjennomgår i krig når det såes tvil om deres hensikter og innsats.

Det er utrolig hva noen kan få seg til å si om soldatene våres innsats. Slikt som at norske soldater er “… små brikker for stormaktenes imperialistiske intensjoner”. Ikke at utsagn fra “Tjen Folket” er til å grine seg i søvn over.

Det er ingen tvil om at de norske soldatene gjør en god jobb. Folk kan være uenig i at vi skal være der eller ikke, men når soldatene våre beskytter landsbyer fra å bli terrorisert av Taliban, sørger for at kvinner, og enda flere menn, får stemmerett så er dette gode ting, punktum. Soldatene jeg støtter følger jenter til skolen, for hadde Taliban funnet ei jente på vei til skolen hadde de stoppet hun, og helt syre i ansiktet på hun. Det våre soldater gjør er gode ting.

Reklamer

Om Sondre Økland

Her bekles konservative tanker med ord av en sørlandsgutt på Norges Handelshøyskole.
Dette innlegget ble publisert i Afghanistan og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Krigen i Afghanistan – Vårt moralske ansvar

  1. Tilbaketråkk: En sår strid | Øklands Verdikonservative Blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s