Ikke alle får være hjemme i jula

Det nærmer seg jul i Norge. For mange blir det nok en jul slik vi kjenner så godt fra tidligere, med familiekos, peis, pepperkaker og engler som synger om fred på vår jord. Samtidig som vi synger om fred her i Norge, kjemper soldatene våre for den i utlandet. Ikke alle får være hjemme i jula.Image

Organisasjonen «Støtt våre soldater» har startet en kampanje med navnet «Ikke alle får være hjemme i jula», som har fokus på å gi soldatene våre den oppmerksomheten de fortjener. Det oppfordres til å sende en liten julehilsen til «soldaten der ute», en fantastisk idé som de fleste burde kunne stille seg bak, på tross av meninger om deltakelse i internasjonale konflikter. Med kommentarer som «reis hjem da vel!» på Facebook-siden, ser man at skillet mellom valgene soldatene tar og valgene politikerne tar kan være en mangelvare. Soldatene velger ikke sine kriger, det er ikke slik at de kommer og går som det passer de.

Norske soldater har valgt et liv som redskap for det norske folk og vår Regjering. De er disponible til å sendes hvor som helst og kjempe for det Norge mener er verdt å kjempe for.  Kampanjen handler ikke om hva som er verdt å kjempe for, heller det faktum at noen kjemper, kun fordi vi sier de skal. La oss dermed vente med å diskutere selve konflikten i Afghanistan til en annen anledning og heller samle oss bak våre norske brødre og søstre og, som vi alt for sjeldent gjør, si «takk».

Hils soldatene våre:

«Julehilsen», feltpost 102, 0018 Oslo»

Reklamer

Om Sondre Økland

Her bekles konservative tanker med ord av en sørlandsgutt på Norges Handelshøyskole.
Dette innlegget ble publisert i Afghanistan, Forsvar, Soldatene våre og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s